17u51

Mechelen is rode draad in nieuwe toptentoonstelling Hof van Busleyden

In het museum Hof van Busleyden in Mechelen opent vrijdag de langverwachte tentoonstelling Verborgen Parels. Een expo van meesterwerken uit 7 verschillende eeuwen, die allemaal op de een of andere manier een link hebben met de Dijlestad. Heel wat werken kwamen over van bekende musea in het buitenland. Daar zijn ondermeer 4 predella's bij, werken van Pieter Paul Rubens die ooit hoorden bij monumentale werken in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Voor het eerst in meer dan 200 jaar zijn die terug in ons land te zien.

Tickets

De tentoonstelling herbergt onder meer werken van Lucas Faydherbe, Rik Wouters en Prosper de Troyer. Sommige Mechelse kunstschatten werden zelfs tijdelijk overgebracht vanuit andere musea uit binnen-en buitenland. Ook het Kunsthistorisches Museum in Wenen leende enkele topwerken, van onder andere Paul de Vos en Antoon van Dyck, tijdelijk uit voor de tentoonstelling.

De tentoonstelling begint aankomende vrijdag en loopt zo’n 8 maanden, tot en met 25 juni 2023. Tickets kopen kan via https://www.hofvanbusleyden.be. Elke donderdagavond van de maand is het museum open tot 22 uur voor een stil bezoek. Elke zondag kunnen individuele bezoekers er een rondleiding krijgen.

insluiten