1u51

Mechelen trekt voor douanegebouw de kaart van de jeugd

Het voormalige douanegebouw moet nog meer een plaats worden waar de Mechelse jeugd zich helemaal thuis voelt. Naast sport krijgen ook begeleiding en preventie een belangrijke rol in het gebouw.

Met Busta Move & Skatehouse krijgen urban sporten zoals Freerunning, breakdance, bmx en skaten een eigen stek in de loods van het douanegebouw. Dat biedt heel wat mogelijkheden voor opleidingen. Ook workshops, BMX-lessen, sportdagen, … behoren in de toekomst zeker tot de mogelijkheden. 

Vzw Lof

Ook de VZW LOF krijgt onderdak in het voormalige douanegebouw. Het heeft als doel om kinderen en jongeren een veilige thuishaven te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen, op zoek gaan naar hun talenten en een ruimere visie op de wereld gaan ontwikkelen. Zo zullen er mogelijkheden zijn om te leren zingen in een echte studio, leren fotograferen in een professionele setting, leren voordragen onder deskundige begeleiding, leren filmen en monteren, …

Preventie projecten

Dienst preventie zal de komende jaren in het gebouw de kans krijgen om verschillende projecten verder uit te rollen. Zo gaan de essentiële weerbaarheidstrainingen die gebruikt worden binnen Nero en voor de opleiding van de speelpleinwerkers ‘Grote Broer’ in het Douanegebouw plaatsvinden. 

Daarnaast zal ook het project van straattherapie verder vorm krijgen met o.a. herstelgericht werken met minderjarigen vanaf 14 jaar die feiten plegen.