5u25

Mechelen vernieuwt speelpleintjes

Stad Mechelen investeert deze legislatuur 750.000 euro voor het verfraaien van een twintigtal speelruimten in dorpen, wijken en het stadscentrum. Zo is er een akkoord voor het herinrichten van het speelterrein en trapveld in de Otterstraat, het trapveld in de Jozef Verbertstraat, speelplek Offenbossen in Mechelen-Noord en een nieuw speeltuig in de kruidtuin.

Bij het herinrichten van de speelplek in de Otterstraat Battel werd de buurt betrokken. Voor hen bleek een nieuw uitdagend klimklautertoestel met glijbaan en met een verscheidenheid aan speelfuncties belangrijk. Bijkomend is er ook een klimrek en een kleuterschommel ingetekend. Onder de meeste speeltoestellen komt veiligheidsgras met valdempende eigenschappen.

Het trapveld krijgt een modulaire synthetische sportvloer met belijning voor voetbal en basketbal. De vloer is niet alleen onderhoudsvriendelijk maar ook schokdempend en slipvast. Naast het trapveld in de Otterstraat in Battel, krijgt ook het trapveld in de Jozef Verbertstraat een opfrissing.

In Mechelen-Noord keurde het stadsbestuur ook de herinrichting van het speelplein Offenbossen goed. Hier komt een nieuw speeltoestel met glijbaan op valdempend kunstgras. Ook in de stedelijke kruidtuin wordt het bestaande klimklautertoestel vervangen door een nieuw.