15u24

Mechelse Befferstraat en Veemarkt worden Olympiadelaan (voor even toch)

In aanloop van de Special Olympics krijgen de Befferstraat en de Veemarkt een nieuwe naam: de Olympiadelaan. De ludieke actie wordt georganiseerd door handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken om de Spelen extra in de verf te zetten. De twee straten zullen deze naam krijgen tot het eind van de Special Olympics tijdens het Hemelvaartweekend. De straten worden opgevrolijkt met wimpels, bijpassende vlaggen en kleurrijke Opsinjoortjes.

Tijdens het Hemelvaartweekend vinden de 39ste editie plaats van de Nationale Spelen van de Special Olympics België. “We willen met onze handelaarsorganisatie dit unieke evenement wat extra in de kijker zetten. Daarom dat we deze straten omdopen tot de Olympiadelaan en er voor een olympische sfeer zorgen. Zulke acties zijn leuk voor het grote publiek, maar ook voor de handelaars en horecaondernemers is het aangenaam om meer sfeer in de stad te brengen”, klinkt het bij Koen Van Pottelbergh, zaakvoerder van Den Brillenman.

Op zondag 7 mei - tijdens de koopzondag - zal er in de Olympiadelaan tussen 14 en 18 u een apero-event georganiseerd worden met muziek van de fanfare van KV Mechelen en met dj muziek. Er zullen standen zijn met streetfood in het thema van de Special Olympics zoals de speciale Olympiade, broodjes , Olympiade cocktails  en Olympiade ijscoupe. 

Foto's: RTV