3u24
De wereld vandaag

Mechelse Gandhiwijk heeft vernieuwd speelplein

De Gandhiwijk in Mechelen ondergaat momenteel een complete metamorfose. Er komen onder andere nieuwe woningen, vernieuwde nuts- en weginfrastructuur en meer ruimte voor groen en zit- of spelelementen. In de Jozef Verbertstraat kwam er een nieuw trapveldje en een natuurlijke speeltuin.

"Voor de vele kinderen in de wijk wordt de nieuwe natuurspeelplaats een extra rust- en ontspanningszone", vertelt schepen van natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen. "De mensen van Natuur- en Landschapszorg gaven hier met veel kennis en liefde gerecycleerde boomstammen een tweede leven. Met een beetje fantasie worden simpele boomstammen zo bruggen over een diepe kloof of zijn het reusachtige enten die over de grond kruipen. Kansen om te ravotten in een natuurlijke en natuurrijke omgeving. Daarnaast krijgt heel de wijk krijgt een groene opwaardering. Zo worden in totaal 55 nieuwe bomen aangeplant."

“Op dezelfde locatie hebben we ook in een kwalitatief nieuw trapveldje voorzien. Een ingreep die nodig was om het tijdelijk sport- en spelplezier voor de vele kinderen en jongeren in de buurt te verbeteren”, gaat schepen van jeugd Abdrahman Labsir verder. “Op de bestaande stenen ondergrond is een modulaire synthetische sportvloer aangebracht met belijning voor voetbal en basketbal. De totale kostprijs voor dit trapveld van Flexcourt bedroeg 23.400 euro (incl. btw)."

(Foto's: schepenen Princen en Labsir op de vernieuwde speelpleinen)