23u30

Mechelse hacker opgepakt in Milaan

Op vraag van het Amerikaans gerecht is een Mechelse hacker in een Italiaans hotel opgepakt. Dat staat te lezen in Gazet van Antwerpen. De 27-jarige Kevin D. uit Mechelen werd maandag opgepakt in Milaan voor informaticafraude. Kevin D. was met zijn vader in de Italiaanse stad om er de finale van de Nations League voetbal tussen Spanje en Frankrijk te volgen.

Zondag postte hij op sociale media nog een filmpje vanuit de tribune van San Siro maar enkele uren later zat hij met de handboeien om in een politiewagen. Een Italiaanse rechter zal nu oordelen of hij al dan niet uitgeleverd moet worden aan de Amerikaanse autoriteiten.

In 2017 werd hij opgepakt omdat hij de systemen van vliegtuigmaatschappijen gehackt had. Op die manier boekte hij gratis tickets in businessclass. Bij Brussels Airlines vloog hij drie keer in businessclass naar New York, goed voor telkens 5.300 euro. Bij de andere luchtvaartmaatschappijen die destijds gehackt zouden zijn, viel toen ook de naam van American Airlines. Een luchtvaartmaatschappij met hoofdzetel in Fort Worth in Texas. Mogelijk spande de maatschappij ook een zaak aan tegen D. Bij de rechtbank in Fort Worth was dinsdag niemand bereikbaar om uitleg bij het aanhoudingsbevel te geven, meldt GVA.