2u17

Mechelse Herfstbraderie klaar voor shoppingweekend

De Mechelse handelaars slaan de handen in elkaar om de Herfstbraderie te organiseren. Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september zetten ze hun kraampjes buiten.

Kortingen

Handelsvereniging Mechelen MeeMaken organiseert dit weekend de Herfstbraderie. Winkeliers en externe standhouders bieden in hun kraampjes artikelen met kortingen aan.

In totaal nemen 65 Mechelse winkelzaken deel. Er zullen ook 14 externe standhouders staan. 

“Als afsluiter van de zomervakantie zetten we in Mechelen de bloemetjes nog een keer buiten tijdens onze Herfstbraderie. Denk hierbij aan koopjes, feest in de straat en terrasjes in een deugddoende nazomer”, zegt voorzitter van Mechelen MeeMaken Geert Millis.

Bezoekers kunnen op vrijdag en zondag van 12 tot 18 uur langs de kraampjes gaan. Op zaterdag kan dat al vanaf 10 uur. 

“Het afgelopen jaar is het online winkelen goed ingeburgerd. Toch blijft het persoonlijk contact met de handelaar en het advies dat je krijgt bij een aankoop heel belangrijk. Evenementen zoals de Herfstbraderie brengen wat meer sfeer en plezier in de stad”, zegt schepen van Economie Greet Geypen.

Gratis Shopping Shuttle

Om verkeer in de binnenstad te beperken, rijdt de gratis Shopping Shuttle dit weekend zowel op zaterdag als op zondag tussen Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker en het winkelcentrum.

Op zaterdag is dat tussen 9 en 19 uur en op zondag tussen 13 en 18 uur.