10u19

Medimundi krijgt 805.000 euro Vlaamse steun voor productie medische mondmasker

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kent 805.000 euro Strategische Transformatiesteun COVID-19 toe aan Medimundi in Turnhout voor de productie van medische mondmaskers.

Medimundi is een samenwerking tussen het Turnhoutse Cartamundi en de Universiteit van Antwerpen, samen met machinebouwer Cloostersmans uit Hamme en een privé-investeerder. 

De Universiteit Antwerpen heeft FFP2- en FFP3 maskers ontworpen. Die bieden de hoogst mogelijke bescherming en zijn in eerste instantie bedoeld voor het ziekenhuispersoneel en eerstelijns hulpverleners. De productie ervan is onlangs gestart in Turnhout. Op lange termijn kan dit naar andere marktsegmenten uitgebreid worden. 

Knowhow

Cartamundi levert zijn knowhow op het vlak van de aanwerving van personeel en de aankoop van materialen tot het opzetten va logistieke stromen, kwaliteitsbewaking, IT-systemen, boekhouding, marketing en verkoop. De UA ontfermt zich over de ontwikkeling en Cloostermans ontwerpt en bouwt de machines.  

Het consortium investeert zelf ruim 2,2 miljoen euro. Daar komt nu dus 805.000 euro Strategische Transformatiesteun van Vlaanderen bij.