21u52
De wereld vandaag

Merksplas kent opvallende stijging van corona-besmettingen

Merkplas kent een opvallende stijging van het aantal coronabesmettingen afgelopen weekend: 12 in totaal. Het hoogste cijfer in maanden. Vijf van de besmettingen zijn gelinkt aan een kleuterklasje van de gemeenteschool Qworzó.

In quarantaine

De kleuters die positief testten zijn in quarantaine geplaatst. 1 kleuter liep de covid-besmetting op in de privé-sfeer en zo geraakten ook nog andere klasgenootjes besmet. Eind vorige week was er een kleuter in de kleuterschool die positief testte. Daarop zijn ook alle klasgenootjes getest. Die zijn dit weekend getest. Diegenen die negatief getest hebben die zijn terug in de school. Maar er waren toch nog 4 die positief getest hebben. Hoewel geen enkele van die 5 kinderen symptomen vertoonde.

Er is ondertussen ook meer duidelijkheid over de andere besmettingen. Er is nog één gezin dat positief getest heeft dat is los van de anderen en dan zouden er ook nog 2 bewoners van Klavier, het Zwart Goor, die positief zijn getest maar het wordt daar ook heel goed opgevolgd door de arbeidsgeneesheer en de directie.