13u13

Middengeleiders op Nijlensesteenweg moeten verkeer doen vertragen

Op dinsdag 29 november starten in Bevel, een deelgemeente van Nijlen, de werken op de Nijlensesteenweg. Ter hoogte van Binnenhof en Kontersland worden er middengeleiders aangelegd, om zo de auto’s te doen vertragen. Ook de tijdelijke poort wordt definitief gemaakt. Als het weer het toelaat, zal ook het asfalt van de rijweg vernieuwd worden. De werken starten volgende week dinsdag en duren ongeveer 2,5 week.

De werken aan de Nijlensesteenweg kaderen binnen het project ‘Baanbrekend Bevel’, waarbij het gemeentebestuur zich inzet voor veiliger verkeer in Bevel. In de eerste fase wordt er gewerkt voor de zijstraten Binnenhof en Kontersland. Daarna schuiven de werken op naar de volledige lengte van Bevel Dorp tot aan de Bevelsesteenweg.

Bereikbaarheid

De Nijlensesteenweg blijft bereikbaar voor het plaatselijk verkeer, maar het doorgaand verkeer moet wel een omleiding volgen. Verder is er voor de straten Binnenhof, Bloesemhof en Kontersland tijdelijk een ontsluiting voorzien via Akendoren. Het huisvuil wordt er ten slotte gewoon opgehaald zoals normaal. Straks meer in RTV Vandaag. 

Foto: archiefbeeld