18u32

Minder appartementen en meer groen in aangepast bouwproject Café De Rotonde

Een projectontwikkelaar heeft een aangepaste vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw woonproject in Mol-Ginderbuiten. Dat staat ingepland op de plaats waar nu het leegstaande Café De Rotonde en een aanpalende woning staan. Een eerdere aanvraag werd in 2021 door het gemeentebestuur geweigerd.

Het eerst ingediende bouwdossier was volgens het gemeentebestuur te grootschalig voor het perceel van 50 meter breed. Het project telde toen in 19 appartementen en er waren alleen bovengronds parkeerplaatsen.  De projectontwikkelaar heeft met deze opmerkingen rekening gehouden en het plan aangepast. 

In het nieuwe ontwerp zijn er 17 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Hiermee richt de projectontwikkelaar zich op een gevarieerd bewonerspubliek van starters, alleenstaanden, gezinnen en ouderen. Door verspringingen in de gevel van het gebouw is er vooraan meer ruimte voor groen. En in het gebouw is er een doorgang naar de achtertuin. Het aangepaste project krijgt ook een parkeerkelder zodat alle auto’s van de bewoners ondergronds kunnen gestald worden. 

Van 31 januari tot en met 1 maart loopt het openbaar onderzoek naar dit dossier. Wie wenst, kan in deze periode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.

Foto: ACB Architecten