14u25

Minderjarige opgepakt voor mislukte overval op apotheek

De politie Bodukap heeft een minderjarige jongen opgepakt nadat die vrijdagavond een apotheek probeerde te overvallen aan de Mechelbaan in Putte. Dat mislukte waarop hij op de vlucht sloeg en even later in de omgeving kon worden opgepakt.

De feiten speelden zich vrijdagavond rond 20u50 af. De minderjarige kwam de apotheek binnen en vroeg om geld, medicijnen en water. "Hij hield zijn hand in zijn jas om de indruk te wekken een wapen te bezitten", zegt de politie. "De apothekeres kon hem met een list naar buiten lokken en de deur achter hem sluiten waarna sloeg hij met de fiets op de vlucht."

Dankzij de duidelijke beschrijving die de apothekeres van de minderjarige kon geven, kon een politieploeg de jongeman even later in de omgeving oppakken.

Vrouw bedreigd

"Intussen kreeg de politie ook kennis van een bericht in de facebook-groep “Ge zijt van Putte, Beerzel, Peulis en Grasheide als…” dat een dame eerder op de avond zou afgedreigd zijn door een jongeman met dezelfde beschrijving als de verdachte van de poging tot overval van de apotheek. De jongen gebruikte hierbij een haak van een verfborstel als wapen", aldus de politie.

De verdachte werd intussen voorgeleid voor de jeugdrechter die hem 'gepaste maatregelen' heeft opgelegd.