0u52

Mollenaars ontdekken Europa vanuit hun zetel

Van 1 tot 28 februari is Pop up Europa op bezoek in Mol. Provincie Antwerpen en gemeente Mol organiseren een maand lang Europese activiteiten zoals lezingen, wedstrijden en verschillende activiteiten voor scholen. Door de coronamaatregelen gaat het leeuwendeel online door. De Mollenaars kunnen Europa dus vanuit hun zetel verkennen.

Mol een maand lang in het teken van Europa met online activiteiten

Mol kan uitpakken met een gevarieerde affiche: een boekenprogramma met professor Hendrik Vos en filosofe Alicja Gescinska, een avondje Lachen met Europa met comedians Nigel Williams en Bas Birker, een lezing over ouder worden in Europa, een tekenwedstrijd voor de jeugd, internationale proeverijen, een online vertelling, tentoonstellingen, enzovoort. Er is voor elk wat wils. Al deze initiatieven worden coronaproof georganiseerd.

Op verschillende plaatsen kan je ook een gratis kraslot bekomen. Wie een vraag over Europa goed weet te beantwoorden, maakt kans op een knalblauwe Europafiets of op een van de meer dan 100 andere prijzen. 

Europa in de klas

Met een Europese tekenwedstrijd, het verhaal van Europa, een snelcursus EU en een navorming voor leerkrachten heeft Pop up Europa ook een uitgebreid aanbod voor Molse lagere en middelbare scholen. Anderstalige nieuwkomers krijgen in de lessen NT2 ook een introductie tot de EU.