15u43

Mollenaren zamelen nog tot zaterdag materiaal in voor Oekraïne

Mollenaren die nog materiaal willen schenken voor Oekraïne kunnen dit nog tot en met zaterdag binnenbrengen in de kerk van Achterbos. Dat kan elke voormiddag tussen 9 en 12 uur. Vzw M.I.N Mol zamelt materiaal in en zorgt ervoor dat het in Oekraïne geraakt.

De organisatie is specifiek op zoek naar dekens, lakens, slaapzakken, luchtmatrassen, matjes of oprolbare matrassen, handdoeken, winterkleding voor kinderen en baby’s, pampers, billendoekjes en -zalf, poedermelk voor baby’s, brandwondenzalf, pleisters en verband, voeding in blik en deegwaren, verzorgingsproducten en maandverband en dierenvoeding.

Financiële giften

Ook financiële giften zijn welkom. Storten kan op het rekeningnummer BE23 0689 3509 6191 van M.I.N. Mol, met vermelding ‘Oekraïne’. M.I.N. Mol gebruikt dit geld om net voor vertrek de laatste spullen aan te kopen. 

Je kan ook een gift doen via BE19 0000 0000 1212 van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties. Dit nummer werd speciaal opgericht voor de situatie in Oekraïne. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.

Een eerste lading spullen vertrok donderdag 3 maart en ondertussen staat het tweede transport klaar voor zaterdag 12 maart.