8u10

Mols rusthuis duidelijk na corona-uitbraak:"Sintbezoek was niet de oorzaak"

De grote corona-uitbraak in het woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol is niet veroorzaakt door het bezoek van een hulpsinterklaas. Dat zegt de uitbater van het woonzorgcentrum Armonea vandaag.

In het rusthuis raakten de voorbije dagen 61 bewoners besmet, en ook nog eens 14 personeelsleden. 1 bejaarde is intussen overleden. Vorig weekend bracht een hulpsint een bezoek aan Hemelrijk. Uit foto's bleek dat die niet altijd voldoende afstand kon bewaren met de bewoners. 

"Ondertussen hebben wij de feiten verder kunnen onderzoeken. Daaruit blijkt dat het met het uur minder waarschijnlijk is dat de Sinterklaashappening de oorzaak is van de besmettingen in het woonzorgcentrum vandaag", zegt  Jannes Verheyen van Armonea.

"Puur de timing spreekt tegen dat de sint als verpreider zou zijn opgetreden. De testen zijn op woensdag afgenomen, en het sintbezoek is zaterdag gebeurd. Dat is sowieso al kort op elkaar. En eigenlijk moeten we zien dat we teveel besmettingen hebben om dat op het bezoek van de vrijwilliger te enten." Straks meer in RTV-vandaag.