10u50

Molse dienst toerisme twee weken gesloten voor verhuis

Van maandag 26 september t.e.m. zondag 9 oktober is het infokantoor van de dienst toerisme gesloten in Mol. De dienst blijft wel bereikbaar via telefoon of mail. Het infokantoor sluit twee weken de deuren om te verhuizen naar een tijdelijk nieuw adres: het hoekhuis van site De Zwaan op Markt 24.

Het witte oud-gemeentehuis op de Markt - vlak voor de kerk - is één van de meest vertrouwde historische beelden van Mol. Maar het gebouw is technisch en bouwkundig dringend aan een grondige renovatie toe.    

Toeristische belevingscentrum

Als alles loopt zoals gepland, kan de dienst toerisme in 2024 terugkeren naar het oud-gemeentehuis. De bureaus verhuizen van het gelijkvloers naar de eerste verdieping. Vrijwel de volledige benedenverdieping wordt gebruikt voor een hedendaags en modern toeristisch belevingscentrum. Gezinnen kunnen er zelfs op ontdekkingstocht in ‘het kabinet van de burgemeester’, zodat het toeristisch infokantoor een trekpleister op zich wordt. De zolder wordt omgebouwd tot een multifunctionele ceremoniële ruimte voor maximum 49 personen.