7u17

Na bezoek van hulpsint: nu al 118 besmettingen

Het aantal besmettingen in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft oplopen. In totaal hebben nu al 118 mensen een besmetting opgelopen. Momenteel zijn 98 bewoners en 20 personeelsleden besmet met Covid-19. Dat zijn 43 bijkomende gevallen ten opzichte van dit weekend.

Afgelopen weekend raakte bekend dat in het woonzorgcentrum een corona-uitbraak was vastgesteld. Die is mogelijk gelinkt aan een bezoek van een hulpsint enkele dagen eerder. Een dag na zijn bezoek testte de hulpsint, een zoon van een van de bewoners en vrijwilliger in het rusthuis, positief op corona. Tijdens het sintbezoek bleken niet alle coronamaatregelen nageleefd te worden. De sint en z'n pieten droegen dan wel een mondmasker, maar de afstandsregels werden niet altijd gerespecteerd en er werden ook cadeautjes uitgedeeld. Dat bleek uit foto's die onze redactie in handen kreeg.

Nieuw overleg

De directie van het woonzorgcentrum en de gemeentelijke crisiscel zitten vandaag opnieuw samen om de situatie te bespreken en te bekijken welke maatregelen nog verder genomen moeten worden.