21u46
De wereld vandaag

Na nationale BE-Alert-test: meer dan 7500 bijkomende adressen

Afgelopen week nam het aantal geregistreerde adressen in de provincie Antwerpen met ongeveer 4% toe. Donderdag testten meer dan 115 steden en gemeenten in België het waarschuwingssysteem BE-Alert tijdens de nationale test. Alle personen die op het moment van de test aanwezig waren in de provincie Antwerpen, ontvingen een SMS. In totaal werden zo meer dan 1,9 miljoen SMS’en verzonden. De test verliep zeer vlot. Enkel de verzending door Orange verliep met enige vertraging.

7500 nieuwe adressen

Afgelopen week nam het aantal geregistreerde adressen in de provincie Antwerpen met ongeveer 4% toe: de teller staat hierdoor op bijna 200.000 geregistreerde adressen.Goed voor zo’n 7500 bijkomende inschrijvingen op BE-alert. “Dit aantal vormt een goede basis, maar uiteraard kan en moet dit nog omhoog. Hoe meer mensen zich registreren, hoe doeltreffender de alarmering tijdens een echte noodsituatie zal verlopen”, zegt provinciegouverneur Cathy Berx.

Be-Alert werd de afgelopen drie jaar in de provincie Antwerpen meer dan 130 keer ingezet tijdens een noodsituatie om de bevolking te alarmeren. Het ging om verschillende soorten van noodsituaties: brand met rookontwikkeling, incident met gevaarlijke stoffen, elektriciteitsonderbreking, stormweer, maar ook tijdens de coronacrisis werd BE-Alert regelmatig ingezet.

Het is nooit te laat om je te registreren. Inschrijven kan via www.be-alert.be