2u19

Nederlands koppel staat terecht voor drugshandel in Mechelen

Een Nederlands koppel stond vandaag terecht op verdenking van drugshandel in Mechelen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Begin juli merkte de politie hun auto op aan het Rode Kruisplein in Mechelen. Ze vielen op omdat ze bruuske manoeuvres uitvoerden. De politie zette de auto aan de kant voor een controle. Toen bleek dat het koppel ruzie had. Er hing ook een chemische geur in de auto, waardoor de politie vermoedde dat er drugs in het spel was.

De politie vond een koeltas met twee kilogram amfetamines, een jerrycan met 3,5 liter vloeibare xtc en een aanzienlijke hoeveelheid LSD en paddo’s.

Het opvallendste aan heel de zaak is dat het Nederlandse koppel amper één dag eerder al in een Franse gevangenis gezeten had. Ze waren in Rijsel opgepakt voor het bezit van xtc en ketamine.

De man verklaart dat hij als drugskoerier fungeerde. Hij zegt dat ze naar Mechelen waren afgezakt om drugs aan iemand te overhandigen. Hij kreeg ruzie met zijn vrouw omdat de koper niet kwam opdagen. De vrouw daarentegen blijft volhouden dat ze niets van de drugsdeal afwist.

Er wordt twee jaar cel en een boete van 8000 euro gevorderd tegen het koppel. Er wordt ook verzocht om de auto en de drugs verbeurd te verklaren. Het vonnis valt op 9 september.