23u58

Nederlandse politie zoekt moeder van dode baby die "mogelijk in België woont"

De politie van Nederland is ook in ons land op zoek naar getuigen die meer weten over de achtergelaten dode baby in Wernhout. De gemeente grenst onder meer aan Hoogstraten, en daarom sluit de politie niet uit dat de moeder van het kindje in Hoogstraten of een andere Belgische gemeente woont.

Het stoffelijk overschot van de pasgeboren baby werd woensdag gevonden in een vuilniszak in een park in Wernhout, net over de grens.Het zou gaan om een meisje. Het onderzoek is in volle gang maar omdat er nog heel wat vragen zijn, doet de politie een oproep naar getuigen, ook in ons land. “We sluiten niet uit dat de moeder woonachtig is in België, ook getuigen daar kunnen dus contact met ons opnemen”, klinkt het. Wernhout grenst aan Hoogstraten en Wuustwezel.

De politie maakt zich zorgen over de mentale en fysieke toestand van de moeder. Ze heeft mogelijk dringend medische hulp nodig. Op het lichaam van het kind zal een autopsie worden uitgevoerd om de doodsoorzaak en de identiteit van het meisje te achterhalen.