6u32

Nelly Snels neemt als vierde schepen bevoegdheden van overleden Rommy Swinnen over

Op donderdag 30 juni vond er een schepenwissel plaats in Beerse. De aanleiding hiervoor was het overlijden van de voormalige schepen Rommy Swinnen, die op 17 juni 2022 de strijd tegen kanker verloor. Haar bevoegdheden worden nu overgenomen door Nancy Snels (CDE-Vlim.be), die donderdag ingezworen werd als vierde schepen. Nancy (foto bovenaan), die al langer zetelde in de gemeenteraad, zal zich voornamelijk focussen op burgerzaken, kinderopvang, sport, gezondheid, wijken en buurten.

Na het overlijden van Rommy was er geen meerderheid meer in de gemeenteraad om onmiddellijk een nieuwe schepen te kiezen. Daarom werd er aan de oppositie gevraagd om de aanstelling van Nancy als schepen te ondersteunen. Uit verantwoordelijkheid voor het lokaal bestuur schoof elke partij zijn politieke overtuiging even opzij en gingen ze akkoord met de benoeming van Nancy Snels als nieuwe schepen. Deze bereidwilligheid is een mooi eerbetoon aan Rommy, vindt de gemeente.

Verder heeft de gemeente nog enkele verschuivingen te melden. Zo treedt Nelly Mols (CDE-Vlim.be, foto onderaan) toe tot de gemeenteraad en komt ze ook bij de raad voor maatschappelijk welzijn en de raad van bestuur van het AGB. Ten slotte kwam ook de post van Kim Van Cleuvenbergen (BEERSE+) vrij in het bijzonder comité voor de sociale dienst, omdat zij nu werkt bij het OCMW en haar mandaat dus niet meer kan uitoefenen. Die plaats wordt nu opgevuld door een BEERSE+-collega, namelijk Pieter Eyckens (foto onderaan).

Foto’s: gemeente Beerse