0u52

Nick Nuyens wil ook in beroep nog meer dan 1 miljoen euro van Wout van Aert

Woensdag heeft het Arbeidshof in Antwerpen het beroep van Nick Nuyens tegenover Wout van Aert behandeld. Nuyens verwijt van Aert contractbreuk nadat hij toen de drievoudig wereldkampioen veldrijden de ploeg van Nuyens verliet om dwingende reden. Nick Nuyens eist een schadevergoeding. Eind 2019 stelde de rechter in Mechelen van Aert in het gelijk.

Na een incident verbrak Wout van Aert in september 2018 zijn contract met de ploeg van Nick Nuyens (Sniper Cycling) om dwingende reden. Het zat al langer scheef, maar door een affaire waarin ook ploegleider Niels Albert betrokken kwam er een definitieve breuk. Albert zou onder druk gezet zijn om tegen van Aert te getuigen. Valsheid in geschrifte volgens de advocaat van van Aert.

Nick Nuyens trok daarop naar de rechtbank om 1,1 miljoen aan loon, startgelden en premies terug te eisen. De arbeidsrechter in Mechelen gaf van Aert 2 jaar geleden over de hele lijn gelijk en stelde dat die reden wel degelijk voldoende was om zijn contract te verbreken.

Uitspraak 9 juni

In beroep hoopt Nuyens nu alsnog zijn schadevergoeding te krijgen. Die is door onder meer interesten intussen opgelopen tot 1,2 miljoen euro. Het arbeidshof in Antwerpen doet normaal op 9 juni een uitspraak. Tenzij er nog getuigen worden opgeroepen, dan is er op 9 juni een tussenvonnis.