1u57

Nieuw kantoor voor Idewe Turnhout met focus op welzijn

De Turnhoutse vestiging van Groep IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, is verhuisd naar een volledig gerenoveerde locatie. Het kantoor aan de Steenweg op Tielen biedt de 80 IDEWE-werknemers uit de regio een hypermoderne werkomgeving met maximale focus op welzijn en ‘new way of working’ (NWOW).

Bij de renovatie en inrichting van het kantoor is op alle mogelijke vlakken rekening gehouden met het welzijn van medewerkers en bezoekers. Zo beantwoordt de luchtkwaliteit aan optimale standaarden. Ook met de temperatuur, luchtsnelheden en geluid van de ventilatie is maximaal rekening gehouden. Dankzij akoestische barrières in de scheidingswanden is er minimale geluidsoverdracht tussen de ruimtes zodat vertrouwelijke gesprekken in de beste omstandigheden kunnen doorgaan en iedereen zich optimaal kan concentreren. 

Well Building

De grote raampartijen, die bovendien uitgeven op een groene omgeving, zorgen voor veel natuurlijke lichtinval. Daarnaast zijn de inrichting en indeling open in lijn met de NWOW-trend. Tegelijk is er een heel divers aanbod aan types werkplekken: open spaces, vergaderlokalen, zetelhoekjes, …

IDEWE Turnhout hoopt binnen enkele maanden door het onafhankelijke Green Business Certification Inc (GBCI) te worden gecertificeerd als een WELL Building-werkomgeving die maximaal presteert op het vlak van gezondheid en welzijn. IDEWE zou dan de eerste Belgische werkgever zijn die dat bereikt.