18u16

Nieuw maandblad Turnhout Ekspres

Turnhoutenaren krijgen deze week een leuk eindejaarsgeschenk in de brievenbus. Twee journalisten uit de stad, Roel Sels en Dominic Depreeuw, lanceren een nieuw magazine voor Turnhout: Turnhout Ekspres. Hiermee trakteren ze de Turnhoutenaren elke maand op boeiende interviews, verrassende reportages, leuke weetjes en nieuws van bedrijven en verenigingen in de stad.

17.000 exemplaren deze week in de brievenbus

Inwoners van Turnhout krijgen het magazine elke maand gratis in de bus. De artikels zijn ook online te lezen.Bij wie al wat langer meegaat in de Binkenstad, zal de naam ‘Turnhout Ekspres’ wel een belletje doen rinkelen. In de jaren ’70 en ’80 bestond er ook al een Turnhout Ekspres. Dat was toen een wekelijkse krant met nieuws uit de regio en veel reclame. Uitgever Daniël Le Bon startte zo’n 50 jaar geleden met Turnhout Ekspres, toen nog een wekelijkse krant.  Hij stelde auteur Walter van den Broeck aan als hoofdredacteur. Het duo stuwde de naam en faam van Turnhout Ekspres naar grote hoogten. 

Inhoudelijk wil de nieuwe Turnhout Ekspres een aanvulling zijn op de Stadskrant en op de regionale pers’. Met een combinatie van degelijke interviews, boeiende weetjes en verrassende portretten willen de journalisten de band tussen Turnhoutenaren en hun stad, en evengoed tussen Turnhoutenaren onderling, te versterken. De eerste editie van de nieuwe Turnhout Ekspres is net verschenen en valt deze dagen in de brievenbussen, 17.000 in totaal. De website wordt gelanceerd tussen Kerstmis en Nieuwjaar: www.turnhoutekspres.be