15u32

Nieuw skatepark krijgt 'go' van Beerse jongeren

In Beerse krijgt het nieuwe skatepark stilaan vorm. Een jongerenjury keurde intussen het ontwerp goed. Als alles goed gaat, kunnen de sportievelingen in de zomer van 2022 hun trucjes kunnen tonen op het nieuw skatepark. De jongeren krijgen ook inspraak in de keuze voor de naam van het nieuwe terrein.

Zomer 2022 klaar, intussen mobiel skatepark

Volgend jaar zullen de rollersporters van de gemeente kunnen genieten van de coolste obstakels in de Rerum Novarumlaan. Het domein wordt meer dan 26.8 meter lang en volledig in beton gegoten. 

Het skatepark zal tegen de zomer van 2022 volledig klaar zijn voor gebruik. Tot die tijd neemt het lokaal bestuur de jongeren graag mee in de verdere uitwerking. Aan de hand van een participatieproject zullen de jongsten de kans krijgen om mee te denken over een naam voor het terrein. Samen een openingsfeest organiseren, peters en meter zoeken om het skatepark in goede banen te leiden, zullen ook thema’s zijn die aan bod komen. Vanaf september gaan de jongeren hiermee aan de slag. 

In afwachting van het definitieve park organiseert het bestuur deze zomer een mobiel skatepark. Van 16 augustus tot en met 12 september kunnen de liefhebbers terecht in de Rerum Novarumlaan om hun skills te oefenen. Op woensdag worden gratis workshops georganiseerd tussen 13 en 16 uur.