12u57

Nieuwbouw Colomaplus biedt meer ruimte voor 250 leerlingen

Op de plaats van de huidige H-blok, het witte gebouw aan de Colomalaan, verrijst over 2 jaar een nieuw herkenningspunt in het Mechelse landschap: een leertoren voor zowel COLOMAplus als voor de afdeling Mode van Ursulinen Mechelen.

Leertoren

De leertoren zal bestaan uit 5 bouwlagen. Het gelijkvloers huisvest een polyvalente ruimte voor o.a. de studierichtingen Onthaal en Recreatie en het 7de jaar Gespecialiseerd Recreatiemedewerker. De polyvalente zaal (met podium) komt tegemoet aan de noden van deze praktische richting voor sport en spel en muzisch-creatieve activiteiten. 

Op de eerste verdieping komen enkele nieuwe wetenschapslokalen. In totaal zal er extra ruimte voor 250 leerlingen bij gecreëerd worden. 

De bovenste verdiepingen zijn voorbehouden aan de afdeling Mode van Ursulinen Mechelen, met een open creatief lokaal voor het ontwerpproces, een stoffenlokaal, enkele theorielokalen, grote ruimtes met naaimachines en 1 grote open atelierruimte. 

De nieuwe richtingen van COLOMAplus in het derde jaar Mode en Creatie (Dubbele finaliteit) en Moderealisatie en textielverzorging  (Arbeidsmarkt gericht) zullen in de toekomst ook gebruik maken van deze praktijk- en theorielokalen. Naast het gebouw komt de doorgetrokken fietsostrade Antwerpen- Brussel. De leertoren zal vanop de trein Mechelen -Brussel zeer goed zichtbaar zijn. De totale investering bedraagt € 3.4 miljoen, waarvan € 1.3 miljoen gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Men streeft ernaar het gebouw klaar te hebben tegen 1 september 2023.

 

Copyright : Architectenassociatie AR-AS en MADAM architecten