22u13
De wereld vandaag

Nieuwe asfaltlaag voor Eindhoutsebaan

Donderdag en vrijdag vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de Eindhoutsebaan en de Hezemeerheide II (N102) in Meerhout. Het wegdek na de rotonde met de Kiezel tot voor het kruispunt met de Nijverheidsweg krijgt een nieuwe toplaag asfalt. Deze vernieuwing verhoogt de verkeersveiligheid en het rijcomfort van de weggebruikers.

Tijdens de werken is de N102 volledig afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er loopt een omleiding in beide richtingen via de Kiezel, de Biezenhoed, het Hezemeer en de Nieuwebaan (N174). Fietsers en voetgangers kunnen de werf wel passeren.

Industriezone en zijstraten blijven toegankelijk

De industriezone ENA 24 Z.4 blijft bereikbaar via de Nieuwebaan (N174). De zijstraten Moenstraat, Bospad, Vaartstraat en Hesemeer lopen dood op de N102 (werfzone). Plaatselijk verkeer kan de zijstraten langs de andere kant bereiken via Kiezel, Moenstraat of Weidestraat.
 
Ook de doodlopende straat Ambachtsstraat blijft bereikbaar tijdens de werken, ofwel via de kant van Hezemeerheide II ofwel via de kant van Eindhoutsebaan. Deze lokale omleidingsroute wordt plaatselijk aangegeven.