11u40

Nieuwe Baan Laakdal vrijdag terug volledig open voor het verkeer

De Nieuwe Baan in Laakdal (N174) is bijna klaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) rondt vrijdag de werken ten zuiden van de nieuwe rotonde af. De tijdelijke verkeerslichten kunnen dan weg en er komt een einde aan de hinder voor het verkeer. Ook fietsers kunnen vanaf vrijdag gebruikmaken van de nieuwe fietspaden en moeten niet langer een omleiding volgen.

Nieuwe rotonde

De aansluiting van de op- en afrit van de E313 richting Hasselt op de Nieuwe Baan en het kruispunt met de Heikantstraat zijn omgevormd tot een dubbelstrooksrotonde. Zo kan het verkeer vlotter en veiliger verlopen. Daarnaast is een breed en vrijliggend fietspad langs de N174 aangelegd. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad verhoogt niet alleen het rijcomfort van de fietser maar ook de veiligheid. Fietsers moeten de op- en afritten van de E313 niet meer kruisen.

Tot slot legt AWV een nieuwe carpoolparking aan, ten zuiden van de rotonde, met 74 parkeerplaatsen. De harde infrastructuur moet eind deze maand klaar zijn. De carpoolparking wordt later ook verder ingericht tot een volwaardig Hoppinpunt, met o.a. fietsenstallingen. De aannemer werkt de volgende weken nog verder aan de groenaanleg en de berm. Tijdens de afwerking is er geen hinder meer op de weg.