8u36

Nieuwe brug over Albertkanaal in Meerhout maand vroeger open dan verwacht

De nieuwe brug over het Albertkanaal aan Langvoort-Genelaar in Meerhout gaat vrijdagnamiddag open voor het verkeer. De werken schieten sneller op dan gedacht en dus kan er een maand sneller dan gedacht

De oude brug in Meerhout-Vorst werd eind november 2020 afgebroken om plaats te maken voor een hoger stalen exemplaar met extra aandacht voor veiligheid en fietspaden. “Vanaf morgennamiddag 9 juli gaat de nieuwe stalen boogbrug terug open voor het verkeer, dat is een maand sneller dan verwacht", vertelt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv.

"De nieuwe brug is 123 meter lang, 18 meter breed en 22 meter hoog, gemeten vanaf het brugdek. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter. De brug heeft twee rijstroken en vrijliggende afgeschermde fietspaden van 1,75 meter breed. De werken worden uitgevoerd door de VIA T Albert voor een totaal bedrag van 11,5 miljoen euro."

Dat de brug terug open is, wil niet zeggen dat de werken helemaal klaar zijn. "De komende maanden worden ook de kades, de verbredingswerken en het jaagpad onder de brug op linkeroever nog verder afgewerkt. De werken zijn voorzien om tegen het eindejaar van 2021 klaar te zijn."