15u41

Nieuwe toeristische website bundelt alle info over Sint-Katharinekerk

Stad Hoogstraten lanceert een nieuwe toeristische website om de Sint-Katharinakerk in de kijker te zetten: www.sintkatharinakerk.be.

Wie voorheen op zoek ging naar informatie over de Sint-Katharinakerk, kon erg veel informatie terugvinden, maar die zat versnipperd over verschillende websites. Naast de meer klassieke informatie over de architectuur en de geschiedenis, vind je op de nieuwe website onder andere een exclusieve 360°-toer van de recent gerestaureerde beiaardkamer, een virtueel plan van het gebouw dat je langs de voornaamste kunstschatten loodst en een zoomfunctie waarmee je een selectie glasramen en kunstobjecten tot in de allerkleinste details kan ontdekken.

Maquette

De website is een volgende stap in het ontsluiten van het kerkgebouw en de renovatiewerken die de volgende jaren uitgevoerd worden. Enkele weken geleden werd vlakbij de kerk al een informatiepunt geopend in een mooi ingerichte zeecontainer. Die moet samen met de website iedereen maximaal informeren over de renovatiewerken.

Samen met de website lanceert de stad ook een maquette van de kerk. Op een schaal van 1/300 krijg je een gedetailleerde uitwerking van de kerk. Tijdens het in elkaar puzzelen kan je eigenhandig ervaren hoe ingenieus het gebouw in elkaar steekt. De kartonnen bouwplaat is voor 7 euro te koop bij de dienst Toerisme in het stadhuis.