7u52

Nijlense broers verbinden hun gemeente met poëzie en illustraties

Het thema van de poëzieweek, van 28 januari tot 3 februari, is ‘Samen’. Daarom verbinden de Nijlense broers Nuytemans onder de naam De Figuren hun geboortegrond met teksten en illustraties. Ze stippelden de wandelroute (lus van 6,4km rond Kessel) en een fietsroute (lus van 24km rond groot Nijlen) uit.

Yentl en Michaï Nuytemans schopten het al tot de Antwerpse boekenbeurs met hun geïllustreerde dichtbundel 'De Figuren' (2017). Nadien volgde een route langs Vlaamse poëziepodia en werkten ze twee jaar intens samen aan BreinTentakels SprokkelWoud (2020). Omdat een gewone boekvoorstelling niet kan plaatsvinden, besloten ze om belangrijke plaatsen uit hun jeugd en leven te verbinden met deze poëtische tocht. 

Wandelkaart, GPS-route en een actieve kaart waarin je titels, locaties en een vleugje oorsprong kan lezen vind je via de sociale media van 'De Figuren' of stuur een mail naar breintentakels@gmail.com voor meer info. 

Om deze poëzieroute extra kleur te geven verschijnt vandaag ook het bundel ‘Zullen Wij Elders Elkaar’, 17 gedichten over afscheid en troost in combinatie met hoopvolle natuurfoto's.