19u30

Olen start zoektocht naar ontwerper nieuw administratief centrum

Het gemeentebestuur van Olen heeft een nieuwe belangrijke stap gezet in de realisatie van een nieuw administratief centrum. De gemeenteraad zette gisterenavond het licht op groen om een ontwerper voor het gebouw te zoeken. Ook voor de projectfinanciering- en begeleiding wordt een overheidsopdracht opgezet.

Er werden ook al een aantal voorwaarden geformuleerd waaraan het nieuwe gebouw moet voldoen. Zo moeten bepaalde delen van het gebouw flexibel gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat vergaderruimtes bijvoorbeeld na de werkuren ook door externen kunnen gebruikt worden. Daarnaast hecht het bestuur ook veel belang aan inclusie. Het gebouw moet duidelijk en toegankelijk zijn voor iedereen, met bijzondere aandacht voor sociaal kwetsbare groepen.

Kerk

In het nieuwe gebouw moeten alle gemeentelijke diensten samengebracht worden. Zo moeten ook de bibliotheek en de gemeentelijke diensten die nu in het sociaal huis zitten, er een plek krijgen. Het gebouw komt op de plaats waar nu de kerk van O.-L.-V.-Olen te vinden is. De kerk wordt gerenoveerd en gekoppeld aan een nieuwbouw die ernaast gerealiseerd wordt. Om plaats te maken voor deze nieuwbouw wordt de pastorie gesloopt.

Leegdrempelig en efficiënt

“Het doel van het nieuwe gebouw bestaat er niet in om een indrukwekkend bouwproject te realiseren, maar wel om een laagdrempelig, duurzaam en efficiënt administratief centrum te realiseren”, vertelt burgemeester Seppe Bouquillon. "Door deze centrale ontmoetingsplaats te creëren moeten inwoners zich niet meer afvragen waar ze moeten zijn. Ze krijgen op één locatie meteen een antwoord op al hun vragen.”

Foto: huidig gemeentehuis Olen