10u12

Olen verlengt steunmaatregelen verenigingen en lokale economie

Olense verenigingen en lokale handelaars kunnen nog wat langer beroep doen op de steunmaatregelen van het gemeentebestuur. Omdat de coronacrisis nog steeds aansleept en de verenigingen en handelaars alle hulp nog kunnen gebruiken, besliste de gemeenteraad gisterenavond om het steunpakket te verlengen.

Verenigingen die het financieel moeilijk hebben door de crisis kunnen ook dit jaar rekenen op een financiële compensatie. Organisaties die een renteloze lening hebben lopen bij de gemeente voor het (ver-)bouwen van lokalen moeten net als vorig jaar ook nu geen aflossingen doen. De duurtijd van hun lening wordt met een jaar verlengd. Daarnaast stelt het gemeentebestuur ook feestmateriaal gratis ter beschikking tot eind 2022. Op deze manier wil het lokaal bestuur verenigingen aanmoedigen en ondersteunen bij de heropstart van activiteiten.

Geen belasting op terrassen

De zwaar getroffen horeca, die al sinds oktober dicht is, hoeft dit jaar dan weer geen belasting te betalen voor het plaatsen van een terras. Dat was ook vorig jaar het geval.Voor de cafetaria van de sporthal moet geen concessie betaald worden voor de periode dat de horeca verplicht gesloten is.