9u20

Olympische deelname Geelse Githa Michiels op de helling na valpartij

Zware tegenslag voor de 38-jarige Geelse mountainbikester Githa Michiels. De Belgisch kampioene liep in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio een zware blessure op bij een val in de wereldbekermanche in het Oostenrijkse Leogang. Het gaat om een barst in de kop van de schouder. Dat liet ze zelf weten via Instagram.

Vandaag naar ziekenhuis Herentals voor consult bij Toon Claes

Daarmee staat haar deelname aan de Olympische Spelen alweer op de helling pas nadat ze enkele dagen nadat zekerheid verwierf over een ticket voor Tokio.

Vandaag brengt Michiels een bezoek aan de bekende Herentalse chirurg Toon Claes en volgt er een nieuw onderzoek aan de schouder, die ze eerder trouwens ook al eens blesseerde. Ze hoopt alsnog fit te geraken tegen 27 juli. De Geelse viel op dezelfde schouder waar ze tijdens wedstrijden in het Duitse Albstadt en het Tsjechische Nové Mêsto ook al hinder aan ondervond. De vorige blessure was nog niet honderd procent genezen, maar het herstel verliep echt goed.

Voor haar zouden het de tweede Spelen worden, want ook in Brazilië was ze al van de partij. Toen schreef ze trouwens geschiedenis door als eerste Belgische vrouw naar de Spelen te gaan in het mountainbike.

" Sadly I have some bad news … I Couldn’t finish my race Yesterday, after a nasty crash, trying to avoid another Crashing rider in front of me. I felt awful pain straight away, and knew something was wrong. After a visit to hospital, my world fell down, hearing i had suffered a bone fracture. On my way home now, where i will under go futher examinations. To make a New comeback stronger plan! Thanks to All the People for the caring and Love giving support ❤️" 

(foto/beeld: Instagram Githa Michiels)