12u49

Ook de Kempen kampt met wateroverlast

Ook in onze regio is er vanmorgen op verschillende plaatsen wateroverlast. Onder meer in Geel, Olen en Hulshout kon de riolering het vele water niet slikken. Aangezien het nog een hele tijd gaat regen, kan de overlast een hele tijd aanhouden.

- Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt -

De Westmeerbeeksesteenweg en de Houtvensesteenweg in Ramsel zijn afgesloten voor het verkeer door het vele water.

In de Fabriekstraat in Hulshout probeert de brandweer het water weg te houden door onder meer een dijk aan te leggen tegen het opkomende water.

Ook een chiroterrein in Westmeerbeek is onder water gelopen. Daar is op dit ogenblik een chirogroep uit de Limburgse Lommel op kamp. De jongeren slapen er in tenten en dus heel wat spullen zijn er nat geworden. Gelukkig staat er op het terrein ook een gebouw waar de groep kan schuilen. Maar de jongeren laten het niet te erg aan hun hart komen, zo blijkt uit de foto's.

Ook de Chirojongens van Herselt, die op dit moment op kamp zijn in het Limburgse Beverlo (Beringen), zitten met hun voeten in het water. De kampplaats staat op verschillende plaatsen onder water. Maar ook daar laten ze de waterellende niet te hard aan hun hart komen.

Ook bedrijven kampen met een overvloed aan water. Zo is onder meer een loskade van een bedrijf in het industriegebied van Heultje onder water gelopen. Ook in Olen konden ze bij het bedrijf Codipack het vele water niet buiten houden.

Ondertussen bereiken ook de rivieren in onze regio een hoog peil. De Scheppelijke Nete in Mol-Wezel heeft intussen al z'n alarmpeil bereikt en dreigt te overstromen.