0u17

Ook dit jaar geen Plantenbeurs in Hombeek

Ook dit jaar komt er geen Plantenbeurs in Hombeek. Dat laat de organisatie weten. De reden ligt uiteraard voor de hand: corona. En zo moet voor de tweede keer op rij de 30ste jubileumeditie uitgesteld worden in de Mechelse deelgemeente.

De Plantenbeurs in Hombeek is, samen met die van Liezele een begrip. Elk jaar staan er een 100-tal standhouders met hun planten in het gezellige dorp. En tussen de 10 en de 20 000 bezoekers komen op het evenement af. Maar zo'n volkstoeloop is uiteraard geen goed idee in corona-tijden. En op dit moment simpelweg nog verboden.

En ook al begint de vaccinatiecampagne stilaan op gang te komen en leken alle cijfers de voorbije dagen de goede kant uit te gaan, we zitten nog altijd niet buiten de gevarenzone. Nog altijd gaat het virus rond. Dikwijls ook de besmettelijkere Britse, Zuid-Afrikaanse of zelfs Braziliaanse variant. En omdat het nog niet zeker is dat de situatie eind april, het moment dat de Hombeekse Plantenbeurs normaal doorgaat, al voldoende goed zal zijn, trekken de organisatoren er de stekker uit. Op die manier is er voor iedereen duidelijkheid.

 

Foto: archiefbeeld