9u19

Ook Fiesta Mundial keert deze zomer terug

Ook het wereldfestival Fiesta Mundial in Balen keert na een jaartje coronapauze deze zomer terug. Tijdens het laatste weekend van september (25-26 september) palmt het festival de Keiheuvel weer in, al zal dat niet meer in de speeltuin zijn.

"Het wordt een totaal nieuw festival dan de vorige 23 edities. Het wordt ook een testcase met het oog op onze 25ste editie in 2022", laat de organisatie weten. "Voor de eerste keer hebben op onze eigen Plaza Fiesta. Niet meer in de speeltuin van het recreatiepark dus, maar een schitterende oase tussen de zandduinen van de Keiheuvel."

"Het wordt een aparte versie, maar met dezelfde wereldspirit, foodstands uit alle windstreken en animatie voor jong en oud.", klinkt het. "Met veel dans en muziek ook, vaneigens: een greep uit het programma-aanbod tot nog toe: ‘The Radar Station’, ‘Blak Juju’ en ‘Jean et les Flamands."

1500 bezoekers

De organisatie kiest er wel voor om het festival enigszins in te perken. "Om het allemaal veilig te houden en flexibel te kunnen omgaan met verschillende scenario’s, korten we Fiesta Together in tot twee dagen, met een maximum van 1 500 bezoekers, zonder zuiderse markt en kleiner aantal workshops. Zullen wél van de partij zijn: vaccinatiepas en de PCR testen."

De opbrengst van het festival gaat naar het goede doel.