4u03

Ook in Hulshout geen CD&V meer

CD&V Hulshout, de partij die er met burgemeester Geert Daems de absolute meerderheid heeft, trekt onder een nieuwe naam naar de kiezer in 2024. Dat maakte de plaatselijke partij-afdeling bekend op het jaarlijkse nieuwjaarsontbijt. Het bestuur van CD&V Hulshout heeft beslist om niet langer onder de vlag van CD&V naar de verkiezingen te trekken in 2024.

“We nemen deze beslissing omdat we aan politiek wensen te doen kort bij de mensen en ons willen loskoppelen van wat er zich op bovenlokaal vlak afspeelt. 
Voor ons gaat lokale politiek om het wel en wee van onze eigen inwoners en we willen nog meer een dorpspartij zijn van en voor alle inwoners van Hulshout. Met de oprichting van een nieuwe partij willen we een engagement aangaan dat losstaat van bovenlokale partijpolitiek," zo klinkt het in een persbericht.

Eerder beslisten ook de CD&V-afdelingen in Arendonk en Vosselaar al dat ze onder een andere naam naar verkiezingen trekken. Ook daar zit de partij in de meerderheid. CD&V zit in de nationale peilingen in een negatieve spiraal en de lokale afdelingen willen niet meegezogen worden. 

De partij moet nog wel op zoek naar een nieuwe naam. Tot het einde van de legislatuur gaat ze nog door onder de naam CD&V.