13u27

Ook Mechelse wijken en dorpen baden in de kerstsfeer

Mechelen Houdt Je Warm maakt zich volop klaar voor een winter vol activiteiten. De kerstsfeer kan je dit jaar opsnuiven op verschillende locaties. In de binnenstad is dat tijdens Mechelen in Vuur en Vlam en in mARTa is er een indoor kerstmarkt. Daarnaast biedt Mechelen Feest ook extra steun aan Mechelaars die zelf een kerstmarkt op poten willen zetten in de wijken en dorpen.

Mechelaars kunnen een subsidieaanvraag indienen voor een BuurtEngagementNetwerk (BEN) en ontvangen dan maximaal 500 euro. Als het initiatief zich richt tot een buurt en/of een wijk en plaatsvindt tijdens de weekends van 9, 10 en 11 december of 16, 17 en 18 december voor minimum 2 dagen, verdubbelt Mechelen Feest dit bedrag. Bovendien ondersteunt Mechelen Houdt Je Warm de communicatie van het evenement.

Naast de kerstmarkten voor wijken en dorpen is er ook een tweede editie van de winterburendagen in januari. Het is een laagdrempelige en fijne manier om buren beter te leren kennen.

Sfeer in de binnenstad

In de binnenstad zorgt Mechelen in Vuur en Vlam voor de wintersfeer. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december komt de binnenstad tot leven met spectaculaire vuur- en luchtanimaties. Op zondag 18 december openen de winkels hun deuren voor een shopnamiddag. Verenigingen en standhouders krijgen dan een plek op het parcours waar ze drank, eten en andere artikelen kunnen verkopen.
 
Nog een nieuwigheid tijdens dat weekend is een indoor kerstmarkt in mARTa, de Heilig Hartkerk in de Adegemstraat. Daar zullen alleen non-food standen staan.

Foto: Stad Mechelen