2u14

Ook provincie Antwerpen gaf subsidies aan Let's Go Urban

Ook de provincie Antwerpen heeft de voorbije jaren subsidies gegeven aan projecten van de in opspraak gekomen Antwerpse politica Sihame El Kaouakibi. In totaal zou het gaan om zo'n 130.000 euro. De provincie heeft het parket daarvan op de hoogte gebracht, schrijft Gazet van Antwerpen. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat het geld oneigenlijk gebruikt zou zijn.

De provincie was tot 2018 bevoegd voor Cultuur. En zou in de jaren 2014, 2016 en 2017 respectievelijk 30.000, 50.000 en 50.000 euro aan projectsubsidies hebben gegeven aan Let's Go Urban, één van de projecten die El Kaouakibi oprichtte.“De projecten werden beoordeeld door een expertencommissie en goedgekeurd door de deputatie”, zegt toenmalig gedeputeerde van Cultuur Luk Lemmens (N-VA)

El Kaouakibi, tot vandaag Vlaams parlementslid voor Open VLD maar intussen als onafhankelijke zetelend, wordt ervan beschuldigd heel wat subsidies (zowel van de federale, Vlaamse als lokale overheid) voor zichzelf te hebben gebruikt. Al zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat dat ook met de subsidies van onze provincie zou zijn gebeurd. "Er zijn tot op vandaag bij het Antwerpse provinciebestuur geen rechtstreekse aanwijzingen dat er oneigenlijk gebruik is gemaakt van deze subsidies”’, aldus Luk Lemmens.