7u20

Ook ziekenhuizen merken stilaan daling cijfers: "Maar druk blijft hoog"

De coronacijfers in ons land gaan stilaan de goede kant uit. En die daling laat zich stilaan ook voelen in de ziekenhuizen in onze regio. Dat blijkt uit en rondvraag van onze redactie. Al blijft voorzichtigheid geboden, want de druk op de ziekenhuizen, en zeker op intensieve zorgen, blijft nog steeds hoog.

In Ziekenhuis Geel zijn de cijfers op de verpleegafdeling lichtjes gedaald. Op de intensieve zorgen, waar onder meer kritieke COVID19-patiënten liggen, blijven de cijfers stabiel. Ook AZ Herentals kent vandaag een lichte daling en het Heilig Hartziekenhuis in Mol merkt dat de cijfers in dalende lijn gaan. Het AZ in Turnhout zegt dat de druk op intensieve sowieso nog erg hoog is. 

"Nog geen terrasje"

Ook in het Heilig-Hartziekenhuis in Lier zien ze pas de afgelopen twee dagen een lichte daling van het aantal covidpatiënten. Ook daar blijft het medisch personeel op haar hoede voor overdreven optimisme. "Ik zit dit weekend nog niet op een terrasje", horen we er. Straks in RTV Vandaag een uitgebreide reportage over de situatie in het ziekenhuis van Lier.