23u13
De wereld vandaag
donderdag 19 mei
21°C
2 km

Op een ludieke manier kennismaken met artificiële intelligentie tijdens Lego-beurs

De Thomas More-campus in Geel is dit weekend opnieuw het decor voor de vijfde editie van de Lego-beurs van Bricks-and-More. Zowel qua standhouders als oppervlakte is de beurs opnieuw uitgebreid. Het is nu een van de grootste Legobeurzen van de Benelux.

De studenten van de afdeling Elektromechanica en  Digital Innovation van de IT Factory willen er  (jonge) bezoekers op een ludieke manier laten kennismaken met robots, 'cobots' eigenlijk, en artificiële intelligentie. Elke bezoeker van hun stand, groot of klein, kan eerst zelf een Lego-figuurtje bouwen. Wanneer het figuurtje in de blokjesversie van Old Trafford, het stadion van Manchester United (foto) wordt geplaatst, analyseert en herkent de robot dit figuurtje. De robotarm brengt het figuurtje dan naar de juiste setting, bvb. het kasteel met ridders. De studenten bestuderen samen met de bezoekers of de robot een feilloos parcours aflegt.

3D-printing

De studenten Elektromechanica tonen tijdens de beurs ook graag hun creatieve ondernemersgeest. Met behulp van een 3D-printer maken ze zelf Lego-onderdelen. Met een lasercutter creëren ze een leuk aandenken voor elke bezoeker. Hun motto: Als je het kan bedenken, kunnen wij het maken.