18u06

Op stap met Kareltje langs Mechelse schommelpaardjes

De Mechelse schommelpaardjes zijn terug van weggeweest. 7 paardjes ondergingen een duurzaamheidsbad en werden terug op verschillende locaties in de stad geplaatst. De bijhorende QR-code geeft leuke plaatsgebonden weetjes prijs.

In juli 2018 doken de Mechelse schommelpaardjes op in het straatbeeld. De inspiratie voor deze spelelementen ontstond door ‘The Golden Boy’, een bronzen standbeeld van een jongetje op een schommelpaard. Dat kunstwerk verwijst naar de kinderjaren van Keizer Karel bij zijn tante Margareta van Oostenrijk, en kan je terug vinden op het Margaretaplein.
 
Maar de paardjes, die ontworpen zijn voor kinderen, werden vaak door volwassenen gebruikt. Daardoor liepen ze beschadigingen op. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, gingen de paardjes terug op stal. Maar ondertussen zijn ze aangepast zodat ze beter, duurzamer én interactiever zijn.

QR-code

De Stadsgidsen Mechelen en Mechelen MeeMaken sloegen de handen in elkaar om de paardjes extra inhoudelijk cachet te geven. Zo is ieder paardje uitgerust met een QR-code. Door die te scannen, ontdek je het verhaal van de locatie van het paardje, verteld door Keizer Karel(tje). De verhalen zijn te beluisteren in meerdere talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits). Je wordt ook doorverwezen naar de gratis app van Visit Mechelen, waar je langs alle paardjes wordt geleid via een uitgestippelde route.
  
Je kan de 7 schommelpaardjes terugvinden aan de Korenmarkt, Bruul Kruidtuin, Sint-Pieter-en-Paulkerk, Sint-Janstraat, Sinte Mettetuin, Sint-Rombouts en Onze-Lieve-Vrouwekerk. 

Foto: Stad Mechelen