16u38

Opnieuw aanslag in Mechelen

Mechelen is opnieuw opgeschrikt door een aanslag. Dit keer was er een ontploffing aan een huis aan de Zwartzustersberg, vlakbij de Zwartzustersvest. Niemand raakte gewond, maar er is wel vrij veel schade.

Vanop afstand

De daders brachten met de hulp van een batterij en een elektriciteitskabel een explosief vanop afstand tot ontploffing. Dat was rond 1u vannacht. De knal was goed te horen in het centrum van Mechelen en de wijk Nekkerspoel. 

In het geviseerde huis waren een 10-tal mensen aanwezig. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Maar er vielen geen gewonden. Het huis liep wel veel schade op.

 

Drugsmilieu

Het is niet de eerste keer dat er in Mechelen een aanslag wordt gepleegd. Eerder werden er al brandbommen naar huizen en auto's gegooid. Daar werden al verdachten voor opgepakt. En er werden ook al verdachten opgepakt die vermoedelijk nog een aanslag gingen plegen in Mechelen.

Toen bleek er, zoals algemeen ook werd vermoed, dat er een link was met het drugsmilieu. De politie zoekt uit of dat hier ook het geval is.

Met een stroomkabel brachten de daders een explosief toch ontploffing in de Zwartzustersberg in Mechelen. (Foto's: GVA)