12u24

Opnieuw een zwaar ongeval op E313

Nadat er gisteren en ook vorige week al ongevallen waren op de E313 aan de werken in Geel was het vandaag alweer prijs. Ook nu ging het om een ernstig ongeval. Er viel één zwaargewonde bij het ongeval. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Intussen zegt Wegen en Verkeer dat ze nu toch de signalisatie gaan aanpassen.

Ingereden op file slachtoffer in levensgevaar

De snelweg was sinds half 10 richting Antwerpen versperd ter hoogte van Geel-West.  De baan werd volledig afgesloten voor de hulpdiensten. Het verkeerscentrum gaf bestuurders het advies om te rijden.

Bij het ongeval deze keer was een lichte vrachtwagen betrokken die zeevruchten vervoerde. Het voertuig was ingereden op een stilstaande vrachtwagen thv Geel-West. De bestuurder van de lichte vrachtwagen liep zware verwondingen op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De snelweg werd rond de middag terug vrijgegeven. 

Vrijdag en gisteren gebeurden gelijkaardige ongevallen, waarbij telkens een dodelijk slachtoffer viel. Daarom besliste Wegen en verkeer om extra signalisatie te voorzien aan de werken E313 Geel na het derde zwaar ongeval op korte tijd. 

Dodelijk ongeval 

Op de E313 in Geel was er maandagochtend opnieuw een dodelijk ongeval gebeurd. Zie hier. Een bestelwagen reed er achteraan in op een vrachtwagen in de staart van de file die er tegenwoordig dagelijks staat voor de werken aan de brug over de snelweg in Oevel.