21u49

Opnieuw heel wat nieuwe besmettingen, vooral in Mechelen

De afgelopen 24u telde Sciensano alles samen 727 nieuwe Covid-19-besmettingen in onze regio, de arrondissementen Mechelen en Turnhout. Dat is opnieuw een stijging tegenover een dag eerder. Maar wel minder dan de meer dan 800 nieuwe besmettingen die er donderdag bijkwamen.

Mechelen: 160 erbij

Vooral de forste stijging van het aantal besmettingen in de stad Mechelen valt op. Daar kwamen er op een dag tijd maar liefst 160 nieuwe besmettingen bij. En ook Willebroek telde 46 nieuwe Covid-19-gevallen. Alle Mechelse steden en gemeenten noteerden dubbele cijfers. Alleen Berlaar niet. Daar kwamen er 'maar' 6 nieuwe besmettingen bij.

Retie stijgt met stip

De grote uitzondering is Baarle-Hertog, onze kleinste gemeente. Daar werd geen enkele nieuwe besmetting gerapporteerd de afgelopen 24u. Ook in Meerhout en Balen, waar de afgelopen dagen telkens opvallend meer besmettingen waren dan in de andere Kempense gemeenten, lijkt het ergste achter de rug. Vooral het cijfer van Retie valt nu op. Daar werden de voorbije dag 30 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat is het meest van alle Kempense steden en gemeenten.

Meer info vind je in ons dossier over corona en het exact aantal besmettingen in je gemeente kan je volgen op onze corona-kaart die elke dag een update krijgt.