13u53

Opnieuw kop-staartbotsing aan werken E313

Zelfs na de sensibilisering en extra signalisatie aan de werken op de E313 ter hoogte van Geel-West is er alweer een kop-staartbotsing gebeurd. De bestuurder van een paardenbestelwagen merkte de file rond de middag aan de werken in Oevel te laat op. En ook in de nasleep van dit ongeval gebeurde er even later in de staart van de file een bijkomend dodelijk ongeval. Een auto kwam onder een vrachtwagen terecht in Tessenderlo.

Paardenbestelwagen vat vuur

De bestuurder van de Nederlandse paardenbestelwagen reed achterin op een vrachtwagen. De bestuurder moest door de brandweer worden bevrijd en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De schade aan de bestelwagen is groot. Het gevaarte begon na de klap te smeulen maar de brandweer had het vuur snel onder controle.Gelukkig vervoerde de bestelwagen op het ogenblik van het ongeval geen paarden.

De snelweg moest ook een tijdlang worden afgesloten voor alle verkeer. De afgelopen weken gebeurden op dezelfde plek al verschillende ongevallen, daarbij vielen zelfs 2 doden. Daarom werd er al extra signalisatie bij geplaatst. Maar ook in de staart van deze file kwam het in Tessenderlo alweer tot een bijkomend een dodelijk ongeval.