14u35

Opnieuw ramkraak bij apotheek in Klein-Brabant

Amper 5 dagen na een ramkraak op een apotheek in Puurs, heeft nu ook een apothekerszaak in het centrum van Bornem inbrekers over de deur gehad. Onbekenden vernielden de voordeur van de winkel, om er dan vandoor te gaan met wisselgeld uit de kassa's. Of het om dezelfde dieven gaat, is nog niet zeker. Maar de inbrekers gingen wel telkens op dezelfde manier te werk. (FOTO: GVA)

Voordeur verbrijzeld

Apotheek Bornem Pharma, aan het begin van de Boomstraat, de belangrijkste winkelstraat van de gemeente, kreeg afgelopen nacht dieven over de vloer. Net als bij een andere apotheek donderdagnacht (foto onder) in het centrum van Puurs is de voordeur verbrijzeld. 

Medicijnen zijn er niet buitgemaakt, maar de dief heeft dus wel in de kassa's gezeten. Daar zat een kleine som geld in. Net als in Puurs is de schade aan de voordeur veel groter dan de waarde van de buit. De politie kan nog niet bevestigen of het om dezelfde dader of daders gaat. 

De politie is intussen op zoek naar getuigen die afgelopen nacht rond 2 uur iets verdachts gehoord of gezien hebben. Mogelijk zijn er ook mensen uit de buurt bij wie de dief of dieven gefilmd zijn met een bewakingscamera. Alle informatie kan nuttig zijn voor de speurders.