1u34

Opnieuw uitstel voor proces doodrijder Tibau Verelst

Het proces tegen de 21-jarige jongeman uit Turnhout, die terechtstaat voor een aanrijding tegen een boom waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee omkwam, wordt opnieuw uitgesteld. Het zou woensdag behandeld worden, maar de advocaat van de Turnhoutenaar diende een wrakingsverzoek in tegen de politierechter.

De feiten dateren van mei. Tibau Verelst kwam om het leven na een zware aanrijding tegen een boom in Lille. De bestuurder had gedronken, en bood geen eerste hulp. Hij staat sindsdien onder elektronisch toezicht.

Derde keer uitgesteld

De zaak wordt al voor de derde keer uitgesteld. Een eerste keer werd de zaak ingeleid maar kon nog niet behandeld worden. De tweede keer kon de beklaagde niet komen omdat hij getest moest worden op corona. De zaak werd toen uitgesteld naar woensdag 22 december. Maar nu diende de advocaat een wrakingsverzoek in tegen rechter Draulans omdat die tijdens een zitting bepaalde uitingen zou hebben gedaan waardoor de verdediging de neutraliteit en objectiviteit van de rechter in twijfel trekt. De rechter ging daar niet mee akkoord en trok zich niet vrijwillig terug.

De rechters in de beroepsrechtbank, beslissen woensdag of de wraking al dan niet gegrond wordt verklaard. Dan zal blijken of rechter Draulans kan aanblijven als rechter, of dat er een nieuwe rechter gezocht moet worden.