13u39

Opnieuw zomerschool in Duffel: "basisachterstand inhalen"

In augustus organiseert Duffel opnieuw een zomerschool voor leerlingen uit het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair. Kinderen worden geadviseerd door de Duffelse scholen om eventueel in te schrijven want de school is er vooral om leerstof van tijdens het schooljaar extra goed te verwerken.

Duffel organiseert al langer een zomerschool tijdens de vakantieperiode. In 2020 (foto archief) was die al bijzonder populair omdat veel leerlingen een achterstand hebben opgelopen door de coronalockdown. Maar ook vorig jaar is er een wachtlijst want de achterstand blijft, dat blijkt ook nog eens aan de interesse dit jaar.
De zomerschool vindt dit jaar plaats van 1 tot 12 augustus. In de voormiddag krijgen de leerlingen in kleine groepjes les in de lokalen van basisschool 't Kofschip. Voor de namiddagactiviteiten sluiten de leerlingen aan bij speelpleinwerking de Speelkriebel. Zo blijft het toch ook ontspannend tijdens de vakantie. 

Voor de zomerschool wordt er ook nog gezocht naar vrijwilligers. Voor veel gemeenten is het moeilijk om vrijwilligers te vinden, daarom wordt er ook al geen zomerschool meer georganiseerd.